Advies

 Terug Vrij in Hout Volgende

Vrij in Hout
Cool Nature
Tuinen
Sokkels
Meubels
Huizen
Decoraties
Advies
Informatie
Nieuws

Advies

De mogelijkheden bij (Vrij in) hout zijn grenzeloos. De eigenschappen van de verschillende houtsoorten vragen gewoon om een juiste toepassing. Veel mensen hebben wel ideeŽn om hout op een speciale wijze te gebruiken, maar kunnen het materiaal niet vinden of alle mogelijkheden niet zien. Uitgangspunt bij Vrij in Hout zijn inlands, niet verduurzaamd hout en natuurlijke vormen.

Zo kon een grote metasequoia die vanwege zijn omvang weg moest, direct dienen als vloer in een meditatieruimte bij dezelfde bewoner. Het heerlijk geurende hout (die etherische oliŽn in het hout tot in lengte van dagen blijven afgeven en ontspannend werken) en het warm aanvoelende oppervlak maakte dit hout zeer geschikt voor die toepassing. Voor dagelijks gebruik is deze houtsoort te zacht, maar voor zo een specifiek doel prima geschikt.

Educatie

Educatie maakt een groot deel uit van Vrij in Hout. Zowel volwassenen als de jeugd kan een gloedvol verhaal over bomen en hout verwachten.

 

 

 

 

 

Onderhoud

Vrij in Hout is ook het juiste adres voor het controleren, keuren, snoeien en kappen van bomen bij particulieren, instellingen en diverse gemeenten. Bij een eventueel kap wordt gekeken welke producten van het hout gemaakt kunnen worden: van kerstbal tot (romijnse) toren. Bij kap wordt alles van de boom wordt optimaal benut: Vrij in Hout kent vrijwel geen restafval.

 

 

 

 

 

 


Last modified: 12/20/12