Informatie

 Terug Vrij in Hout Volgende

Vrij in Hout
Cool Nature
Tuinen
Sokkels
Meubels
Huizen
Decoraties
Advies
Informatie
Nieuws

Mijn werkplaats ligt in een mooi natuurgebied in Utrechtse heuvelrug. Er is een grote expositieruimte (die voor bepaalde doelstellingen te huur is), dus een bezoek en een wandeling in de omringende bossen is zeker de moeite waard.

                                         

Ronald Vrijenhoef
Adres Bergweg 14, 3959 AB Overberg
Telefoon 06 53977361   
E-mail r_vrijenhoef@hotmail.com

Tipi

Op mijn terrein is een tipi te huur die geschikt is voor workshops met kleine groepen tot ong. 9 personen  (overnachting is ook mogelijk).

Achtergrond

Vrij in Hout is ontstaan uit een gevoel over het verlies van vakmansschap, waardoor bomen door ziekte of verandering van plannen zo maar verdwijnen, terwijl dat eigenlijk kapitaalvernietiging is. Ik heb ruim 10 jaar als boomverzorger bij de gemeente Wageningen gewerkt. Toen was ik al bezig met het hergebruik van bomen en heb zo van mijn hobby mijn werk gemaakt. In de jaren negentig werd het probleem met tropisch hardhout duidelijk en ik ben één van de mede-oprichters van stichting Robinia. Ik heb veel collega's in boomverzorging en meubelmakerij, zoals Pépé Marang, meubelmakerij Wave en Watze Vroom.

Eemlandhoeve over inspirerend mens Ronald Vrijenhoef :

Oer-vent uit de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Hij is de grote maker van alle houtkunst op de hoeve: Bomenhenge met stamtafel, de Oertafel in het landschapshuis, de bruggen en wegwijzers. Hij is ook de creatieve geest achter het ecologische erfbeheer. Hij raakt al in vervoering van een muurbloempje en neemt daarin graag anderen mee.

Client uit Wageningen:

Ronald heeft bij mij een essenhouten vloer gelegd en een originele schutting van accaciapalen met betongaas geplaatst. Hij denkt creatief met je mee en heeft hele goede ideeën. Alles is heel mooi uitgevoerd en daarna krijg je ook uitgebreid advies over het onderhoud. Ik ben erg tevreden!


Last modified: 12/20/12